Φτιάξτε μόνες σας αντιγηραντικές φυσικές κρέμες



Δείξτε 10 χρόνια νεότερες με τη βοήθεια του ρυζιού ή του καρότου. Αυτές οι φυσικές αντιγηραντικές κρέμες έχουν άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν καιρό!


Αν μπήκατε στα 30, σίγουρα οι πρώτες ρυτίδες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ειδικά αν σας αρέσει το ξενύχτι και η «καλή ζωή». Αντί να σας πιάνει κρίση και πανικός, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, όσο ακόμα είναι νωρίς.

Το μυστικό της αντιγήρανσης είναι η σύσφιξη και φυσικά η βαθιά ενυδάτωση. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα σας, τόσο πιο δύσκολα «σπάει».


Δύο πολύ καλοί βοηθοί στο δύσκολο έργο της αντιγήρανσης είναι το ρύζι και το καρότο. Το ρύζι είναι πλούσιο σε λινελαϊκό οξύ, που είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, να μειώνει τις ρυτίδες και να αυξάνει την προστασία από τις βλαβερές UV ακτινοβολίες.


Το καρότο, από την άλλη, λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων του, καταπολεμά τη χαλάρωση και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα σας.

 

 

Σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης


 

Μάσκα καρότου



Θα χρειαστείτε ένα καρότο, ένα πορτοκάλι και μία γενναία κουταλιά της σούπας μέλι. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλό ναι να δοκιμάσετε με ένα βαμβάκι το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι, καθώς είναι αρκετά ισχυρά συστατικά.


Πλύνετε πολύ καλά το καρότο και τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, στύψτε το πορτοκάλι. Βάλτε σε ένα μπλέντερ το καρότο και το χυμό και προσπαθήστε να φτιάξετε ένα καλά ομογενοποιημένο υγρό. Τέλος, προσθέστε το μέλι.


Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, βουτήξτε το μέσα στο μείγμα που μόλις φτιάξατε και απλώστε το στο λαιμό, στο πηγούνι, στα μάγουλα, κ.λ.π. . Επιμείνετε στις περιοχές που έχετε πιο έντονη χαλάρωση. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα.



DIY μάσκα αντιγήρανσης από ρύζι



Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι 3 κουταλιές του γλυκού ρύζι, 1 κουταλάκι γάλα και 1 κουταλάκι μέλι.

Βράστε πολύ καλά το ρύζι και στραγγίξτε το. Μην πετάξετε το νερό που έβρασε. Ζεστάνετε το γάλα και ανακατέψτε το με το ρύζι. Στο τέλος, ρίξτε το μέλι.


Απλώστε τη μάσκα σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα. Αφήστε τη να στεγνώσει στο δέρμα σας και μετά ξεπλύνετε με το νερό που βράσατε το ρύζι.


Αυτή τη μάσκα εφαρμόστε τη τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα!


Πηγή:
www.ediva.gr